Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju na području PU Doboj

| Doboj | Srijeda, 12. jun 2024.

Policijska uprave Doboj organizovaće akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u periodu od 13. do 16./17.06.2024. godine, sa ciljem unapređenja stanja bezbjednosti saobraćaja i smanjenja broja i posljedica saobraćajnih nezgoda.

Na području Policijske uprave Doboj u periodu od 01.01. do 11.06.2024. godine evidentirana je ukupno 351 saobraćajna nezgoda, a u 83 slučaja uzrok je bila neprilagođena i nepropisna brzina kretanja motornih vozila, dok je u 75 saobraćajnih nezgoda uzrok bila vožnja pod uticajem alkohola.
          Na području Policijske uprave Doboj u navedenom periodu evidentirano je šest saobraćajnih nezgoda u kojima je smrtno stradalo sedam lica, a u istom periodu 2023. godine pet saobraćajnih nezgoda u kojima je smrtno stradalo pet lica (povećanje za 40 %). U navedenom periodu evidentirane su 32 saobraćajne nezgode u kojima su teže povrijeđena 34 lica, a u istom periodu prethodne godine 28 saobraćajnih nezgoda u kojima su teže povrijeđena 32 lica (povećanje za 6,25 %). Evidentirano je 111 saobraćajnih nezgoda u kojima je lakše povrijeđeno 176 lica, a u uporednom periodu 105 saobraćajnih nezoda u kojima su lakše povrijeđena 174 lica (povećanje za 1,15 %).
            Policijska uprava Doboj apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise koji se odnose na brzinu kretanja vozila, te da ne učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola i na taj način doprinesu poboljšanju bezbjednosti saobraćaja.