Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Na području Policijske uprave Foča od sutra pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

| Foča | Srijeda, 12. jun 2024.

U cilju održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Foča u periodu od 13. – 16/17.06.2024. godine će se sprovoditi akcija „Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola“.

Navedena akcija se sprovodi sa ciljem sprečavanja saobraćajnih nezgoda u kojima su neprilagođena/nepropisna brzina kretanja i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola jedan od osnovnih uzroka težih oblika saobraćajnih nezgoda.

Naime, na području Policijske uprave Foča u odnosu na uporedni period evidentirano je povećanje broja saobraćajnih nezgoda, a od početka godine evidentirano je  150 saobraćajnih nezgoda. U saobraćajnim nezgodama poginulo je jedno lice kao i u uporednom periodu prošle godine.U navedenom periodu evidentirano je pet saobraćajnih nezgoda  u kojima je  šest teže povrijeđenih lica, a u istom periodu prethodne godine sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je teže povrijeđeno sedam lica. Evidentirano je 16 saobraćajnih nezgoda u kojima je lakše povrijeđeno 30 lica, a u uporednom periodu 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je lakše povrijeđeno 25 lica.        

   Policijska uprava Foča apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise koji se odnose na brzinu kretanja vozila, te da ne učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola i na taj način doprinesu poboljšanju bezbjednosti saobraćaja.