Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Lišen slobode za krivična djela „Teška krađa“ i „Krađa“

| Mrkonjić Grad | Petak, 14. jun 2024.

Policijski službenici Policijske  uprave Mrkonjić Grad u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Srednjobosanskog kantona, 13.06.2024. godine, lišili su slobode lice A.K. iz Travnika za koje postoje osnovi sumnje da je počinilo krivična djela „Teška krađa“ i „Krađa“ na području opštine Šipovo.

Naime, 09.06.2024. godine, u Policijsku stanicu Šipovo, prijavljeno je da je nepoznato lice nasilno ušlo u trgovačku radnju, privatno vlasništvo, u ulici Gavrila Principa, opština Šipovo i tom prilikom otuđilo određenu količinu novca i cigareta. Ovom prilikom, prema izjavi oštećenog, pričinjena mu je materijalna šteta u iznosu od oko 8.212,00 KM.

Takođe, istog dana, u Policijsku stanicu Šipovo, prijavljeno je da je nepoznato lice ušlo u unutrašnjost ugostiteljskog objekta, u ulici Gavrila Principa, opština Šipovo i tom prilikom otuđilo određenu količinu novca i cigareta.  

Odmah po saznanju da su izvršena navedena krivična djela, a na osnovu operativnog rada na terenu i prikupljenih informacija, policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad došli su do saznanja da postoje osnovi sumnje da su izvršioci navedenih krivičnih djela A.K. iz Travnika koji je lišen slobode i još dva lica koja su u bjekstvu, a za kojima će biti raspisana potraga.

Izvršen je pretres vozila i auto praonice u Travniku koje koristi osumnjičeno lice A.K. i tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti koji će  poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka pod čijim nadzorom se preduzimaju sve dalje mjere i radnje.