Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Pregled fotografije prekršaja registrovanog radarskim sistemom


Broj zahtjeva

Registarska oznaka

Napomena: Vlasnik vozila pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću dostavlja podatke o stvarnom počiniocu prekršaja, a za netačno dostavljene podatke izlažu se utvrđivanju krivične odgovornosti za krivična djela propisana Krivičnim zakonikom Republike Srpske, za koja je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do jedne godine, odnosno dvije godine.
Servis omogućava pregled fotografija prekršaja registrovanog radarom. Nakon što unesete broj obavještenja/zahtjeva za davanje podataka koji ste dobili od nadležne organizacione jedinice MUP-a RS [01/2-1-220.2- broj /15] i broj registarske oznake vozila [broj se unosi bez crtica i bez razmaka], pojaviće se fotografije vozila u prekršaju.
U gornjem desnom uglu Obavještenja o počinjenom prekršaju nalazi se „QR Cod“. Skeniranje QR koda se vrši na sljedeći način: pokrenuti Viber aplikaciju, birati opciju „More“ a zatim opciju „QR Code Scenner“. Prislanjanjem mobilnog uređaja na „QR Code“, kod se automatski očitava i otvara „Chat Bot“ aplikacija na Viber mreži. Prihvatanjem korišćenja „MUP Chat Bot“, u ovom slučaju, dobiju se dvije fotografije sa detaljima o prekršaju

PS za obradu saobraćajnih prekršaja

051/331-102
Jug Bogdana br.108, 78000 Banja Luka