Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

UPRAVA KRIMINALISTIČKE POLICIJE

Jedinica za visokotehnološki kriminalitetO nama

      Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Jedinice za visokotehnološki kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

     Jedinica za visokotehnološki kriminalitet organizaciono egzistira u okviru Uprave kriminalističke policije kao osnovne organizacione jedinice MUP-a Republike Srpske, sa osnovnim zadatkom da prikuplja i obrađuje informacije o svim pojavnim oblicima visokotehnološkog kriminaliteta, vrši proaktivno i reaktivno prikupljanje, procjenu i analizu obavještajnih podataka.

     Ova internet prezentacija pokrenuta je sa ciljem da posluži kao osnovna baza i izvor sadržaja iz oblasti kompjuterskog (cyber) kriminaliteta.

     Ovdje se možete upoznati sa zakonskom regulativom koja se odnosi na oblast kompjuterskog (cyber) kriminaliteta, novostima iz ove oblasti, mjerama prevencije kada su u pitanju najčešća krivična djela iz oblasti kompjuterskog (cyber) kriminaliteta. Nastojaćemo da vas informišemo sa aktuelnim pojavnim oblicima krivičnih djela iz ove oblasti i upozorimo na vrijeme na iste.

     Na ovoj stranici možete direktno prijaviti svaku sumnju o postojanju nekog od krivičnih djela iz oblasti visokotehnološkog kriminaliteta, bilo u svojstvu pravnog ili fizičkog lica.

     Želimo Vam ugodno i korisno pretraživanje naše internet prezentacije.