Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

UPRAVA KRIMINALISTIČKE POLICIJE

Jedinica za visokotehnološki kriminalitet


Upozorenja za građane


Lažna "SAMSUNG " nagradna igra

Banja Luka | 19. 07.2019. god.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obavještava građane da je u julu 2019. godine na društvenoj mreži Facebook kreirana stranica pod nazivom „Samsung Galaxy S7“ Edge na kojoj je organizovana lažna nagradna igra.
Kao i u slučaju prethodno organizovanih nagradnih igara za učešće je neophodno ostaviti komentar - u ovom slučaju napisati omiljenu boju mobilnog telefona. Učesnici lažne nagradne igre nakon toga zaprimaju poruku u kojoj se navodi da su sretni dobitnici mobilnog telefona marke Samsung, ali radi preuzimanja nagrade moraju dostaviti fotografiju svog lica i ličnog dokumenta. Pored ovih fotografija, od učesnika se traži i dostavljanje ostalih ličnih podataka koji nisu navedeni u ličnim dokumentima (adresa, kontakt telefon itd.).
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske upozorava građane da je jedini cilj korisnika ove stranice na prevarni način pribaviti i iskoristiti njihove lične podatke radi zloupotrebe, zbog čega se građani upozoravaju da fotografije ličnih dokumenata i lične podatke ne dijele odnosno ne šalju putem društvenih mreža ili elektronske pošte.