Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

UPRAVA KRIMINALISTIČKE POLICIJE

Jedinica za visokotehnološki kriminalitet


Novosti


Edukacija za roditelje „Prednosti i mane interneta i nove tehnologije“

Foča | 05. 03.2024. god.

Policijski službenici Policijske uprave Foča su u okviru saradnje sa školskim ustanovama i kroz plan rada Multisektorskog tima zajednička odgovornost i obaveza, dana  04.03.2024. godine u Osnovnoj školi „Veselin Masleša“ u Foči održali predavanje za učitelje i roditelje đaka četvrtih razreda navedene škole.
  Predavanju na temu „Prednosti i mane interneta i nove tehnologije“  sa posebnim akcentom o bezbjednosnim rizicima korišćenja društvenih mrežana kao i sigurnoj upotrebi interneta,policijski službenici su roditeljima objasnili  koje su to smjernice  u postupanju roditelja prema djetetu ako postane žrtva ili izvršilac nekih negativnosti na društvenim mrežama, kao i šta trebaju preduzeti da do toga ne dođe.
Predavanje je održano i za sve učenike četvrtih razreda navedene škole koji su  na prilagođen način  upoznati  kako da koriste interent, društvene mreže, ali i kako da zaštite svoje podatke na interentu. Takođe im je ukazano kako da  prepoznaju razne oblike uznemiravanja, te da nauče kako da u tim slučajevima reaguju.