Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

UPRAVA KRIMINALISTIČKE POLICIJE

Jedinica za visokotehnološki kriminalitet


Novosti


Nastavak projekta, mogućnost plaćanja novčanih kazni na licu mjesta

Banja Luka | 14. 08.2024. god.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obavještava građane da je uspješno završena testna faza elektronskog plaćanja novčanih kazni po počinjenom prekršaju u saobraćaju, u kojoj je učestvovalo pet  policijskih stanica Ministarstva. U narednom periodu u projekat će biti uključene sve policijske stanice i građani će imati mogućnost da plate novčane kazne preko elektronskog sistema (POS terminala) posredstvom platne kartice na licu mjesta.

Ova mogućnost se uvodi zbog plaćanja novčanih kazni na licu mjesta prije svega za počinioce prekršaja koji nemaju prebivalište, odnosno boravište u Republici Srpskoj i BiH, ali i za građane BiH koji žele da plate kaznu odmah karticom, što uveliko olakšava i ubrzava dosadašnju proceduru plaćanja novčanih kazni po osnovu počinjenog prekršaja.

Građani će ovom prilikom imati mogućnost na licu mjesta da plate pedeset odsto novčane kazne uz proviziju u iznosu od 3 KM za bankarske troškove.

Elektronsko plaćanje novčane kazne korišćenjem POS terminala olakšava rad i policijskim službenicima, istovremeno podiže nivo profesionalizma u pružanju usluga, a počiniocu prekršaja omogućuje se da platnom karticom plaćaju kaznu na licu mjesta na jednostavan način.