Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Žalbe na rad policijskog službenika


       Možete se žaliti na rad policijskog službenika ukoliko ste uočili neku nepravilnost ili propust u njegovom radu i ako smatrate da je zbog svog nezakonitog ili nepravilnog postupanja povrijedio Vaša prava i slobode.
       Skrećući pažnju na neprimjerno i nezakonito postupanje policijskih službenika i drugih radnika Ministarstva pomažete policiji u rješavanju slučajeva zloupotrebe i nedoličnog ponašanja, kao i u blagovremenom preduzimanju odgovarajućih zakonskih mjera.
      Žalbu protiv policijskog službenika možete uputiti na e-mail Jedinice za profesionalne standarde MUP-a RS: jps@mup.vladars.rs
       Vaša žalba treba da bude razumljiva i da sadrži mjesto, vrijeme i opis radnji ili propusta policijskog službenika na čiji rad se žalite, kao i druge korisne podatke. Takođe, poželjno je da žalba sadrži Vaše lične podatke,uključujući adresu stanovanja i brojeve telefona, kako bi bila validna u odgovarajućem postupku. Ako su Vam poznati podaci o policijskom službeniku potrebno je da navedete: ime i prezime, i/ili broj službene značke, gdje radi i na kojim poslovima, registarske oznake službenog vozila i dr. podatke.