Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Идентификован и лишен слободе извршилац кривичног дјела ,,Тешка крађа

| Бањалука | Петак, 01. децембар 2023.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 30.11.2023. годинепредузимањем оперативних мјера и радњи идентификовали су и лишили слободе лице Ф.Ћ. из Бањалуке због постојања основа сумње да је починило  кривично дјело „Тешка крађа“.

Наведено лице се сумњичи да је дана 29.11.2023. године у временском периоду од 02,25 до 02,50 часова употребом физичке снаге и подесног алата дјеловало на улазна врата угоститељског објекта у Бањалуци, потом ушло у унутрашњост и употребом подесног алата дјеловало на апарт за игре на срећу, којом приликом је из наведеног апарата отуђило новац, као и новац из шанка, у укупном износу од 2 150 КМ.

На основу наредбе Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, извршен је претрес стана у Бањалуци које лице Ф.Ћ. користи, којом приликом су пронађени предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела.

У току је криминалистичка обрада лица Ф.Ћ., а након комплетирања и документовања предмета, против наведеног лица ће Окружном јавном тужилаштву Бањалука бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу.