Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Обиљежена 31. годишњица од оснивања Трећег одреда Специјалне бригаде полиције

| Бања Лука | Субота, 02. децембар 2023.

          Парастосом и полагањем вијенаца у Требињу је обиљежена 31. годишњица од формирања Трећег одреда  Специјалне бригаде полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

          Вијенац је положио и министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран који је рекао да је Министарство унутрашњих послова у периоду када се стварала Република Српска било једна од првих и најснажнијих институција Српске, те истакао његову улогу у Одбрамбено-отаџбинском рату.

     Он је рекао да су 782 припадника МУП-а дала животе за Републику Српску, те изразио вјечну захвалност и поручио да они који су уградили животе у темеље Српске неће бити заборављени.

     Предсједник Удружења ветерана Трећег одреда Специјалне бригаде полиције Дејан Бодирога рекао је  да се сјећају припадника овог Одреда, као и најтежих тренутака када су дали животе за Републику Српску, те је послао поруку мира.

     Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић рекао је да људи који су дали живот за Републику Српску не смију бити заборављени. 

     Овим поводом организовано је и такмичење у стрељаштву којом приликом су побједу однијели припадници Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Српске.