Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лице лишено слободе у акцији „Адвокат“ предато Републичком тужилаштву

| Бања Лука | Четвртак, 07. децембар 2023.

Лице Д.С., лишено слободе у акцији „Адвокат“ предато је јутрос Републичком тужилаштву, Посебном одјељењу за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала уз извјештај о учињеним кривичним дјелима „Напад на судију или јавног тужиоца“ из члана 339. КЗ РС, у стицају са кривичним дјелима „Недозвољена прозиводња и промет оружја или експлозивних материја“, из члана 361. КЗ РС и КД „Насиље у породици или породичној заједници“ из члана 190. КЗ РС.

 На основу писмене наредбе Окружног суда у Бања Луци извршен је претрес приватних и пословних просторија које користи осумњичени Д.С. и том приликом је пронађено и привремено одузет већи број предмета који се могу довести у везу са горе извршеним кривичним дјелима, и то: четири пиштоља, 435 комада муниције различитог калибра, мобилни телефон и др.

Акцију кодног назива "Адвокат" реализовали су полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српскеи Полицијске управе Бањалука под надзором, Републичког јавног тужилаштва.