Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Одржана радионица за представнике медијских кућа

| Бањалука | Четвртак, 22. фебруар 2024.

         Министарство унутрашњих послова Републике Српске организовало је данас у Бањалуци за представнике медијских кућа предавање „Најчешћи извори угрожавања и механизми заштите информационог система медијских кућа“.
       Предавање је одржао начелник Јединице за високотехнолошки криминалитет Управе криминалистичке полиције МУП-а Оливије Зимоња са циљем на указивање потенцијалних слабости инф. система кроз досадашње случајеве хакерских напада на медијске куће у Републици Српској, са приједлозима и савјетима како исте могу побољшати, односно повећати степен безбједности. Посљедњи хакерски напади на медијске куће и њихове интернет портале у Републици Српској показали су да су медији рањиве категорије.
        Министарство је предавање организовало имајући у виду да је заштита информационог система сваке институције, али и медијске куће кључна карика за њен несметан рад, а да су и сами новинари због природе посла и начина прикупљања информација у дигиталној сфери свакако додатно изложени додатним ризицима.
        Предавању су се одазвали представници Радио-телевизије Републике Српске, Срне, Алтернативне телевизије, те портала Мондo, capital.ba, Бука и Српска инфо.