Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У току акције санкционисана 62 учесника у саобраћају

| Градишка | Петак, 23. фебруар 2024.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, у циљу повећања степена безбједности свих учесника у саобраћају, су јуче, 22.02.2024. године реализовали региноналну акцију из области безбједности саобраћаја, са акцентом на контролу техничке исправности возила, посједовања зимске опреме и однос возач - пјешак.

Током наведене акције, полицијски службеници су укупно контролисали 112 учесника у саобраћају, док су 62 учесника санкционисана.

По акценту акције санкционисано је 48 учесника, и то због техничке неисправности возила санкционисна су 24 учесника, 19 учесника због непосједовања зимске опреме и пет учесника је санкционисано за прекршаје однос возач - пјешак. Евидентирано је и 14 осталих прекршаја.

Полицијска управа Градишка апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске прописе, а посебно на возаче моторних возила да брзину кретања својих возила прилагоде особинама и стању пута, да је до 01. априла текуће године обавезно посједовање и кориштење зимске опреме, те да у саобраћају управљају са технички исправним возилима, како би властиту сигурност и сигурност других грађана подигли на што већи ниво.