Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Организован пријем за пензионисане припаднике МУП-а

| Бања Лука | Уторак, 02. април 2024.

     Mинистар унутрашњих послова Синиша Каран и директор полиције Синиша Кострешевић су данас поводом обиљежавања 4. априла, Дана полиције Републике Српске,  у просторијама Центра за обуку у Залужанима организовали пријем за пензионисане припаднике Министарства.

      Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран је овом приликом рекао да ће ресорно министарство увијек бринути о својим пензионисаним припадницима који су значајно допринијели његовом опстанку и развоју, те је  истакао да су они били и да ће увијек бити припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

    "Жеља нам је да пензионисане припаднике МУП-а ангажујемо да своје искуство у раду и из одређених полицијских акција пренесу ученицима Средње школе унутрашњих послова, те да им одрже по један час", рекао је министар Каран.

      Он је истакао и да је пријем посебна прилика да се искаже захвалност за сав допринос који су дали снази, јачању, опстанку и битисању МУП-а, али и Републике Српске, али и што су били гарант безбједности грађана.

       Драган Милић из Котор Вароша, који је 30 година радио у МУП-у Републике Српске, рекао је да су савим другачије околности биле када је почео свој радни вијек јер је тада акценат био на одбрани Српске.

    "Иако сам у пензији, увијек ћу бити припадник МУП-а, моје срца и душа су остали ту", каже Милић.

     Драгиша Шкорић из Градишке, који је радни вијек провео у Полицијској управи у том граду, поручио је да МУП Републике Српске увијек може да рачуна на своје пензионисане припаднике, те да у њима има сигурне пријатеље, сараднике и за најтеже ситуације.

     Пријему су присуствовала 22 припадника МУП-а која су у претходном периоду отишла у пензију, а који нису могли сакрити задовољство што су их се први људи Министарства сјетили и након што су завршили свој радни вијек у МУП-у.