Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због кривичних дјелa „Угрожавање сигурности“ и „Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“

| Бања Лука | Уторак, 14. мај 2024.

Полицијски службеници Полицијске станице Лакташи, 13.05.2024. године, извршили су криминалистичку обраду лица Б.Р. из Лакташа, због постојања основа сумње да је починило кривична дјела „Угрожавање сигурности“ и „Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“.

Наиме, истог дана оштећено лице је пријавило да је лице Б.Р. у протеклом периоду до момента пријаве, у више наврата у касним ноћним сатима долазило путничким возилом до породичне куће оштећеног лица, гдје је стварало буку и галаму, те упућивало пријетње озбиљне по живот и тијело, што је код оштећеног лица изазвало осјећај страха и угрожености.

Лице Б.Р. је приликом лишења слободе пружало активан отпор, којом приликом је полицијском службенику нанијело тјелесну повреду.

Током криминалистичке обраде од лица Б.Р. су одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела.

Све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а након комплетирања и документовања предмета против лица Б.Р. слиједи достављање извјештаја о почињеним кривичним дјелима.