Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Дервенти лишено слободе лицe због извршена три кривична дјела

| Добој | Сриједа, 15. мај 2024.

Полицијски службеници Полицијске станице Дервента, су 14.05.2024. године, идентификовали и лишили слободе лице иницијала С.М. са подручја града Дервента, због постојања основа сумње да је извршило кривична дјела „Крађа“, „Оштећење и одузимање туђе ствари“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

За наведено лице постоји основ сумње да је 13.05.2024. године из возила које је било паркирано у једној улици у Дервенти отуђило одређене предмете. Такође, за наведено лице постоји основ сумње да је у току ноћи 13/14.05.2024. године извршило оштећење 12 путничких возила која су била паркирана испред стамбене зграде у једној улици у Дервенти.

На основу Наредбе Основног суда у Дервенти извршен је претрес објеката и возила које користи наведено лице, приликом чега су полицијски службеници пронашли и одузели: предмете који потичу из кривичног дјела „Крађа“ и предмете који су кориштени приликом извршења кривичног дјела „Оштећење и одузимање туђе ствари“, као и експлозив са детонаторском капислом.

Наведено лице ће данас уз Извјештај о извршеним кривичним дјелима бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој.