Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

У претресима на подручју Угљевика пронађени детонатори са даљинским управљачима и иницијалним капислама, једно лице лишено слободе

| Бијељина | Недеља, 19. мај 2024.

Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина, 17.05.2024. године, лишили су слободе лице Ж.С. и истог су уз Извјештај о почињеним кривичним дјелима  „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ предали у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Бијељини. Лицу је јуче од стране Основног суда у Бијељини одређен притвор.   

Наиме, на основу наредбе Основног суда у Бијељини под надзором надлежног тужилаштва полицијски службеници извршили су претрес стана и других просторија на двије локације на подручју Угљевика које користи лице Ж.С. у циљу проналаска предмета која се доводе у везу са злоупотребом опојних дрога.

Приликом претреса пронађен је и привремено одузет хеклер са пригушивачем и припадајућим оквиром, 15 паковања пластичног експлозива, три аутоматске пушке, око 450 комада муниције различитог калибра, шест детонатора са даљинским управљачима и иницијалним капислама, шест иницијалних каписли, девет оквира за аутоматску пушку,мања количина зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, таблете које својим изгледом асоцирају на опојну дрогу екстази, као и остали премети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

Наведене активности споводили су полицијски службеници Полицијске управе Бијељина под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бијељини.