Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Кадети Полицијске академије и САЈ-а положили заклетву

| Бања Лука | Уторак, 21. мај 2024.

 

Кадети 25. класе Полицијске академије и 11. класе за Специјалну антитерористичку јединицу Министарства унутрашњих послова  Републике Српске положили су данас заклетву у Залужанима код Бањалуке у присуству званичника Српске.

Заклетву је положио 251 кадет Полицијске академије и 10 кадета САЈ-а, након чега им је уручено увјерење о завршетку полицијске обуке и стручног оспособљавања, као и рјешење о распореду у службу.

За најбоље постигнуте резултате у учењу и владању кадетима Милошу Мијићу, Давору Миљићу и Срђану Митровићу, министар Каран је уручио похвале, рјешење о распореду и ручни сат са посветом.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран поручио је данас  да се новом генерацијом припадника МУП-а Српске полиција занавља младошћу и патриотама који ће наставити стопама претходника који су дали пуни допринос опстанку Српске.

Честитајући кадетима званични улазак у редове полиције Српске,  министар Каран је рекао да су пред њима бројни изазови и обавезе, да се од њих очекује да знања са Полицијске академије примијене у пракси и тако дају допринос у заштити безбједности грађана и њихове имовине и уставног поретка Републике Српске.

Начелник Управе за полицијско образовање  Министарства унутрашњих послова Републике Српске  Миле Шикман рекао је да је полицијско образовање темељ сваке полицијске професије.

"Пред вама је да без обзира на пол, статус, религију и политичко увјерење обављате своје задатке, да будете хумани и правични и то је сигурно пут ка развијању повјерења према грађанима", поручио је начелник  Шикман.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је данас историјски дан за Српску и да никада током њеног постојања није било постројено толико кадета.
Он је истакао да се Српска борила за своје очување, те кадетима поручио да постају огледало Српске.

Милош Мијић из 25. класе Полицијске академије каже да се за овај посао одлучио јер је частан и достојанствен, а захтијева одређени ред, рад и дисциплину.  "Чуваћемо прије свега Устав и уставно уређене, као и наше грађане и њихова права и слободе", рекао је Мијић.

Давор Миљић из 25. класе Полицијске академије рекао је да је велика одговорност бити дио МУП-а, као и да је деветомјесечна обука била тешка, те да ће свој радни однос засновати у Полицијској станици Лакташи.