Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Повријеђено лице усљед нестручног руковања ватреним оружјем

| Фоча | Понедељак, 27. мај 2024.

Полицијски службеници Полицијске управе Фоча предузимају све мјере и радње на документовању кривичног дјела „Изазивање опште опасности“ и „Неовлаштена производња и промет оружја или експлозивних материја“ за које постоји основ сумње да је почињено од стране лица П.Л. из Фоче.

Након пријаве дежурног доктора из Универзитетске болнице Фоча  у раним јутарњим сатима 26.05.2024.године, да су запримили лице са прострелном раном ноге, полицијски службеници Полицијске управе Фоча су предузели одговарајуће мјере и радње те утврдили да  је повријеђено лице П.Л. кроз прозор  возила „Ауди А6“  које је било у покрету, а којим је управљао возач П.Д., на магистралном  путу Фоча-Устипрача,  испалило више хитаца из ватреног оружја  у ваздух, те је усљед нестручног руковања истим дошло до самоповријеђивања осумњиченог лица.

Повријеђеном лицу је указана медицинска помоћ у Универзитетској болници Фоча, а о догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње. На лицу мјеста  је извршен увиђај, а даљи рад на документовању кривичних дјела „Изазивање опште опасности“ и „Неовлаштена производња и промет оружја или експлозивних материја“ је у току.