Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

„Провјерите - Размислите – Пријавите“

| Бијељина | Уторак, 28. мај 2024.

Припадници Полицијске управе Бијељина данас су током предавања представницима Савјета родитеља и запосленима у Основној школи "Дворови" нагласили да родитељи не треба да чекају 24 сата како би пријавили евентуални нестанак дјетета.
Током предавања у оквиру кампање „Провјерите - Размислите – Пријавите“ полицијски службеници указали су на све што је потребно да се уради, те које су битне процедуре у случају нестанка дјетета.
Предавање је подјељено по сегметима, да ли је ријеч о малој дјеци, дјеци прешколског узраста или о тинејџерима. Кораци у њиховом поступању треба да иду редом, баш као што то назив предавања и каже, да провјере, размисле и пријаве нестанак.
Родитељи треба најприје да размисле и провјере на карактеристичним мјестима гдје би дијете могло да се налази, затим, након провјере, добро да размисле на основу чега је дијете нестало, да ли је ријеч о отмици или је само отишло од куће, или је ријеч о нечему трећем.
Важно је да родитељи знају  да не мора да прође 24 сата од нестанка дјетета, него то одмах може да се ради пријавом у најближу полицијску станицу, путем телефона на број  „122“.
Кампању „Провјерите - Размислите – Пријавите“, од 20. до 31. маја, спроводи Министарство унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са Међународном организацијом „Амбер Алерт Европа“.