Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализована кампања „Провјерите - Размислите - Пријавите“

| Градишка | Сриједа, 29. мај 2024.

         Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, су јуче, 28.05.2024. године, у оквиру кампање „Провјерите – Размислите - Пријавите“, одржали едукативна предавања представницима Савјета родитеља и запосленима у основним школама „Данило Борковић“ и „Козарска дјеца“ у Градишци.
           Током едукативног предавања, полицијски службеници су објаснили и указали родитељима и запосленима, шта је потребно да ураде, који су кораци које требају да предузму, те које су то битне и значајне процедуре у случају нестанка дјетета.
           У случају нестанка малог дјетета, најбитније је провјерити опасна и скривена мјеста на којима би се дијете могло налазити, затим уколико се ради о дјетету школског узраста, потребно је провјерити опасна мјеста у околини и код родитеља вршњака, а уколико се ради о тинејџеру, потребно је провјерити собу, друштвене мреже као и друге облике комуникације.         
      Након извршених провјера, потребно је размислити о недавном понашању дјетета, у зависности од узраста, те могућим разлозима који су довели до нестанка.
           Случај нестанка дјетета се након наведених корака пријављује најближој полицијској станици или позивом на број телефона „122“, без одлагања.
        Кампању  „Провјерите – Размислите - Пријавите“, спроводи Министарство унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са Међународном организацијом ,,Амбер Алерт Европе’’ у периоду од 20. до  31.05.2024. године.