Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током викенда 11 лица лишено слободе због злоупотребе опојне дроге

| Бања Лука | Понедељак, 10. јун 2024.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука,  предузимајући мјере и радње у циљу спречавања злоупотребе опојних дрога  током претходог  викенда су лишили слободе 11 лица.

Полицијски службеници полицијске станице Котор Варош, 07.06.2024. године, лишили су слободе и извршили криминалистичку обраду лица М.Ч. из Котор Вароши, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“. Код наведеног лица укупно је пронађено и одузето око 2,7 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуану“. Све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоаца Окружног јавног тужилаштва Бањалука и дежурног судије Основног суда у Котор Вароши.

Током викенда у Бањалуци, пет лица је лишено слободе због почињеног прекршаја из члана 4. Закона о производи и промету опојних дрога. Код лица  М.М., Т.В., Ж.М., С.А. сви из Бањалуке и Е.Б. из Зенице пронађена је одузета одређена количина зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуану“, а код лица Л.Ј. из Републике Словеније пронађена је и одузета одређена количина бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „кокаин“.

Лица М.Ј. из Бањалуке и С.Р. из Републике Србије, лишена су слободе 08.06.2024. године у Бањалуци, због почињеног прекршаја из члана 17. Закона о јавном реду и миру. Наведена лица су уочена како на јавном мјесту конзумирају импровизовану цигарету тзв. "џоинт", а извршеним испитивањем на присуство опојних дрога, утврђено је присуство опојне дроге „ТХЦ – 10“ у организму.

Такође, у Бањалуци су два лица лишена слободе због почињеног прекршаја из члана 220. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.  Лица Д.Т. из Бањалуке и Т.Х. из Републике Хрватске, приликом заустављања и контроле путничких возила којима су управљала одбила су да се подвргну испитивању на присуство опојних дрога у органиму.

О свим почињеним прекршајнима обавијештен је дежурни судија Основног суда у Бањалуци – Одјељење за прекршаје.