Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

На подручју Полицијске управе Фоча од сутра појачана контрола учесника у саобраћају

| Фоча | Сриједа, 12. јун 2024.

У циљу одржавања и побољшања стања у области безбједности саобраћаја, на путевима који су у надлежности Полицијске управе Фоча у периоду од 13. – 16/17.06.2024. године ће се спроводити акција „Појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на санкционисање недозвољене брзине кретања моторних возила и управљања возилом под дејством алкохола“.

Наведена акција се спроводи са циљем спречавања саобраћајних незгода у којима су неприлагођена/непрописна брзина кретања и управљање возилом под дејством алкохола један од основних узрока тежих облика саобраћајних незгода.

Наиме, на подручју Полицијске управе Фоча у односу на упоредни период евидентирано је повећање броја саобраћајних незгода, а од почетка године евидентирано је  150 саобраћајних незгода. У саобраћајним незгодама погинуло је једно лице као и у упоредном периоду прошле године.У наведеном периоду евидентирано је пет саобраћајних незгода  у којима је  шест теже повријеђених лица, а у истом периоду претходне године седам саобраћајних незгода у којима је теже повријеђено седам лица. Евидентирано је 16 саобраћајних незгода у којима је лакше повријеђено 30 лица, а у упоредном периоду 11 саобраћајних незгода у којима је лакше повријеђено 25 лица.        

   Полицијска управа Фоча апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе који се односе на брзину кретања возила, те да не учествују у саобраћају под дејством алкохола и на тај начин допринесу побољшању безбједности саобраћаја.