Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Појачана контрола саобраћаја на путевима у надлежности ПУ Источно Сарајево

| Источно Сарајево | Четвртак, 13. јун 2024.

Полицијска управа Источно Сарајево у пероду од 13.-16./17.06.2024. године спроводи акцију „Појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на санкционисање недозвољене брзине кретања моторних возила и управљања возилом под дејством алкохола“, са циљем одржавања и побољшања стања у области безбједности саобраћаја на путевима који су у надлежности ове Управе.

Акција се спроводи у циљу спречавања саобраћајних незгода чије је узрок управо недозвољена брзина кретања и управљање возилом под дејством алкохола.

На подручју ПУ Источно Сарајево евидентирано је смањење броја саобраћајних незгода, а од почетка године евидентиране су 244 саобраћајне незгоде. Забиљежено је повећање броја незгода са страдалим лицима за 15,7 %, погинула су три лица у наведеном периоду.

Током акције, појачана контрола брзине кретања возила вршиће се уз помоћ савремених радарских система као и возила са уграђеним системом за мјерење брзине кретања тзв. „пресретача“, а присуство алкохола у организму вршиће се уз помоћ уређаја за утврђивање присуства алкохола у организму. 

Апелујемо на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, како би своју безбједност и безбједност других учесника подигли на виши ниво.

Посебно наглашавамо да вожњу прилагоде условима и стању на путевима, поштују прописе који се односе на ограничења брзине кретања возила, те не конзумирају алкохол прије и за вријеме управљања моторним возилом.