Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе за кривична дјела „Тешка крађа“ и „Крађа“

| Мркоњић Град | Петак, 14. јун 2024.

Полицијски службеници Полицијске  управе Мркоњић Град у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Средњобосанског кантона, 13.06.2024. године, лишили су слободе лице А.К. из Травника за које постоје основи сумње да је починило кривична дјела „Тешка крађа“ и „Крађа“ на подручју општине Шипово.

Наиме, 09.06.2024. године, у Полицијску станицу Шипово, пријављено је да је непознато лице насилно ушло у трговачку радњу, приватно власништво, у улици Гаврила Принципа, општина Шипово и том приликом отуђило одређену количину новца и цигарета. Овом приликом, према изјави оштећеног, причињена му је материјална штета у износу од око 8.212,00 КМ.

Такође, истог дана, у Полицијску станицу Шипово, пријављено је да је непознато лице ушло у унутрашњост угоститељског објекта, у улици Гаврила Принципа, општина Шипово и том приликом отуђило одређену количину новца и цигарета.  

Одмах по сазнању да су извршена наведена кривична дјела, а на основу оперативног рада на терену и прикупљених информација, полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град дошли су до сазнања да постоје основи сумње да су извршиоци наведених кривичних дјела А.К. из Травника који је лишен слободе и још два лица која су у бјекству, а за којима ће бити расписана потрага.

Извршен је претрес возила и ауто праонице у Травнику које користи осумњичено лице А.К. и том приликом пронађени су и привремено одузети одређени предмети који ће  послужити као доказ у кривичном поступку.

О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука под чијим надзором се предузимају све даље мјере и радње.