Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У акцији „Kings“ слободе лишена два члана организоване криминалне групе

| Бања Лука | Уторак, 09. јул 2024.

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске на основу међународне размјене информација са ЕУРОПОЛ-ом и у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе Требиње и Државне агенције за истраге и заштиту БиХ, под надзором Тужилаштва БиХ реализовали су акцију кодног имена „Kings“ која је усмјерена на документовање кривичних дјела „Организовани криминал“ из чл. 250. КЗ БиХ у вези са кривичним дјелом „Давање поклона и других облика користи“ из члана 218. КЗ БиХ, „Недопуштен промет акцизних производа“ из члана 210 а. КЗ БиХ и „Недопуштена трговина“ из члана 212. КЗ БиХ, кривичним дјелом „Злоупотреба положаја или овлаштења“ из члан 220. КЗ БиХ, „Примање поклона и других облика користи“ из члана 217. КЗ БиХ, „Одавање тајних податка“ из члана 164. КЗ БиХ.
У акцији у чијој су реализацији на терену учествовали и припадници Еуропола, извршен је претрес стамбених објеката и превозних средстава која користе осумњичена лица на седам локације на подручју Требиња, Берковића, Посушја, Стоца и Груда приликом чега је одузето једно путничко возило, већи број мобилних телефона, носача СИМ картица, роковника, преносних рачунара, носача дигиталних медија и службених докумената.
          У овим активностима слободе су лишени И.Б. у мјесту Груде и Б.М. у Требињу, док се за више лица још трага.
       Полицијски службенци Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ, настављају даљу интензивну истрагу.