Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

ПУ Зворник предузима појачане мјере безбједности поводом комеморације у Сребреници која се обиљежава 11. јула у Поточарима

| Зворник | Сриједа, 10. јул 2024.

          Полицијски службеници Полицијске управе Зворник предузимају све потребне мјере и радње како би „Марш Мира 2024“ и комеморативни скуп „Сребреница 2024“ протекао мирно и мирно и без инцидената.
         Министарство унутрашњих послова Републике Српске као носилац активности обазбјеђења скупа, има добру сарадњу са свим безбједносним субјектима који су укључени у обезбјеђење скупа у Поточарима.
      Како би „Марш Мира 2024“ и комеморативни скуп „Сребреница 2024“ протекли мирно и достојанствено, позивамо грађане, учеснике и организаторе да одговорним понашањем у потпуности допринесу провођењу самог циља окупљања. Апелујемо да не угрожавају своју безбједност и безбједност других грађана, те да поштују наредбе полицијских службеника на терену и да се понашају у складу са законским прописима.       
           Поред тога, савјетујемо грађане да користе алтернативне путне правце, с циљем што бољег и ефикаснијег одвијања саобраћаја, јер се очекује појачана фреквенција аутобуса и путничких аутомобила којима долазе делегације и учесници комеморације.