Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Најаве | Информисање јавности » Најаве

Кампања „Поштуј живот не оружје“ у Бијељини

| Бијељина | Уторак, 05. децембар 2023.

        Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина у оквиру кампање „Поштуј живот, не оружје“, у сриједу  06.12.2023. године у 12,00 часова  у Тржном центру ,, Емпоријум“ ,Трг Краља Петра I Карађорђевића  у Бијељини, организују дружење са грађанима на којем ће полицијски службеници са њима разговарати о одговорном власништву над оружјем и процедурама у случају сазнања о нелегалном посједовању или проналаска ватреног оружја.
       У циљу едукације дјеце и младих, у оквиру овог догађаја, биће организован и квиз о познавању ове проблематике.
      Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује кампању „Поштуј живот, не оружје“ уз подршку Развојног програма Уједињених нација и агенција за спровођење закона у БиХ, са циљем позивa грађанима на конкретну општу акцију, како би се спријечили случајеви употребе оружја, те превенирао и смањио посјед нелегалног оружја.
        Кампања је подржана кроз пројекат „Превенција и смањење посједа илегалног оружја у БиХ“, који финансирају Њемачка, Холандија, Шведска, Француска, Уједињено Краљевство и Норвешка, уз подршку Европске уније, кроз Мултилатерални повјерилачки фонд Уједињених нација (МПТФ) а проводи га УНДП у БиХ.
          Изјава за медије планирана је у 12,00 часова, прије почетка активности.