Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Најаве | Информисање јавности » Најаве

Пријем поводом Међународног дана мировних снага УН-а

| Бања Лука | Уторак, 28. мај 2024.

Поводом Међународног дана мировних снага Уједињених нација, министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић организују у сриједу, 29. маја 2024. године у 11,00 часова пријем за полицијске службенике МУП-а Српске који су били или су тренутно ангажовани у мировним мисијама УН-а.
Међународни дан мировних снага, 29. мај широм свијета се обиљeжава како би се одала почаст свим мушкарцима и женама који су служили и служе у мировним мисијама УН-а, због њиховог високог нивоа професионализма, посвећености и храбрости, али и да се искаже част и присјети се свих оних који су дали животе за очување мира.
До сада је на редовним, полупрофесионалним и професионалним позицијама у УН мировним мисијама Источни Тимор, Либерија, Кипар, Судан, Јужни Судан, ДР Конго, Бриндизи и Гвинеја Бисао било преко 100 учешћа полицијских службеника МУП-а Републике Српске.
 
Сниматељи ће моћи да узму кадрове са пријема, а изјаве за новинаре су планиране у 11,30 часова (Кабинет министра унутрашњих послова, Административни центар Владе Републике Српске, ламела Б, 5 спрат).