Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо састаће се сутра, 5. маја 2009. године у 10 часова са министром правде Републике Српске Џерардом Селманом, директором ЈП „Шуме РС“ Неђом Илићем и директором Инспектората РС Славком Суботићем како би разговарали о проблему шумских крађа.        Након састанка, у 12 часова у Прес центру Владе Републике Српске биће одржана конференција за новинаре

| Бањалука | Понедjељак, 04. мај 2009. | Опширније


Министарство унутрашњих послова Републике Српске домаћин је 15. састанка Оперативне групе за борбу против недозвољене трговине дрогама SECI Регионалног центра који ће бити одржан 28. и 29. априла 2009. године у великој конференцијској сали Административног центра Владе Републике Српске у Бањалуци.       Састанку, на којем ће се разговарати о активностима које се проводе на подручју југоисточне Европе у погледу борбе против недозвољене трговине дрограма, као и будућим активностима, присуствоваће представници агенција за провођење закона 13 држава чланица SECI Регионалног центра, те представници САД, Холандије, Њемачке, Чешке Републике, Француске, Шпаније, као и представници Министарства правде САД (ICITAP), EUPM-a, OSCE-a, мисије EUBAM-a. EROPOL-a и UNODC-a.               Сниматељи ће имати прилику да сутра, 28. априла у 9,30 часова сниме почетак састанка, а конференција за новинаре биће одржана у 10 часова у Прес центру Владе Републике Српске.      Новинарима ће се на прес конференцији обратити министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо, комесар EUPM-a Стефан Фелер и замјеник директора SECI Регионалног центра и шеф Одсјека за оперативну подршку Јон Габријел Сотиреску.

| Бањалука | Уторак, 28. април 2009. | Опширније


Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо посјетиће сутра, 25. априла у 14 часова Полицијску станицу Соколац гдје ће се састати са начелником Центра јавне безбједности Источно Сарајево Зораном Мандићем и његовим замјеником Зораном Реновицом, као и командирима саобраћајне и опште Полицијске станице на Сокоцу  Миланом Икановићем и Радованом Шаренцом.              Након састанка планиране су изјаве за новинаре.   

| Соколац | Петак, 24. април 2009. | Опширније


         Министарство унутрашњих послова Републике Српске окончаће у уторак, 21. априла 2009. године двомјесечну кампању „122-Ваша полиција“ дружењем полиције са ученицима на манифестацији „Озренско драговање“ коју код манастира Светог Оца Николаја на Озрену организује општина Петрово.        Овом догађају присуствоваће и министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо и комесар ЕУПМ-а Стефан Фелер.           Манифестацију „Васкршње драговање“ организује општина Петрово, а њој би требало да присуствује око 2.000 ученика из свих крајева Републике Српске.          Кампању „122-Ваша полиција“, МУП РС на територији Републике Српске реализује у сарадњи са ЕУПМ-ом, а њен циљ је промоција бесплатне телефонске линије  за грађане „122“ и охрабривање грађана на преузимање проактивније улоге у сузбијању криминала. Позивом на број „122“, грађани могу да пријаве починиоца било којег кривичног дјела или саопште друга сазнања која посједују, а која су корисна за успјешно откривање тих починилаца.     Кампања “122-Ваша полиција” – Озрен, 21. април 2009. године      манастир Светог Оца Николаја  на Озрену, општина Петрово     Програм: 10.30               Отварање изложбе школских листова ученика основних и                   средњих школа на платоу испред манастира на Озрену   11.00        На платоу испред манастира на Озрену, гдје се одржава                  манифестација “Васкршње драговање” биће постављен инфо                  пулт “122 – Ваша полиција”. То је истовремено и мјесто                  сусрета припадника полиције са ученицима и осталим                                      учесницима манифестације (просвјетни радници, грађани...).   11.30                      Јединицa за подршку Центра јавне безбједности Добој извешће показне вјежбе - борилачке вјештине   12.00        Отварање Васкршњег кроса, уз умјетнички програм, причу о                  кампањи “122-Ваша полиција”( учесницима ће се обратити                  министар унутрашњих послова РС и комесар ЕУПМ-.а).   ·        Крос се одвија у 6 трка. Паузе између трка биће  искориштене за умјетничке наступе културно-умјетничких група, солиста, разговор на позорници са званичницима општине, представницима полиције, као и за додатну презентацију броја “122”. .   13,30        Завршетак кроса.  

| Петрово | Четвртак, 16. април 2009. | Опширније


Центар јавне безбједности Бања Лука организује данас,16.04.2009. године, конференцију за новинаре у просторијама ЦЈБ Бања Лука у 12 часова. На редовној коференцији начелник ЦЈБ презентоваће резултате раде за протекла три мјесеца.   Позивају се представници медија присуствују конференцији  

| Бања Лука | Четвртак, 16. април 2009. | Опширније


Центар јавне безбједности Добој организује конференцију за новинаре на којој ће начелник Тихомир Нарић, презентовати активности и резултате ЦЈБ Добој остварене у прва три мјесеца 2009. године и приоритетене задатке Центра у наредном периоду.Конференција ће се одржати и згради ЦЈБ-а у сриједу 15.04.2009. године у 09,30 часова.Позивамо све представнике медија да присуствују конференцији ЦЈБ Добој.

| Добој | Понедjељак, 13. април 2009. | Опширније