Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Из саобраћаја искључено 49 возила

| Приједор | Петак, 01. децембар 2023.

На подручју Полицијске управе Приједор у периоду од 23. до 24. и од 28. до 29. новембра реализована је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу техничке исправности возила и посједовања зимске опреме.

Контролисано је укупно 645 возила, а због почињених прекршаја из области безбједности саобраћаја санкционисана су 343 учесника у саобраћају.

Због почињених прекршаја који су били акценат контроле санкционисана су 272 возача, од чега 114 због непосједовања зимске опреме, 56 због већих техничких неисправности или одбијања возача да возило подвргне ванредном техничком прегледу и 102 возача због мањих техничких неисправности. 

На ванредни технички преглед упућено је 55 возила, од којих је код 42 утврђена техничка неисправност, а 12 возача је одбило да возило подвргне ванредном техничком прегледу.

По акценту акције, из саобраћаја је искључено 49 возила, од чега 12 због одбијања возача да возило подвргне техничком прегледу.

Полицијска управа Приједор апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе и да посебну пажњу посвете техничкој исправности возила. Посједовање зимске опреме обавезно је у периоду од 01. новембра до 01. априла.