Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Руководство Средње школе унутрашњих послова у посјети Војној гимназији у Београду

| | Петак, 01. децембар 2023.

          Руководство Средње школе унутрашњих послова је посјетило Војну гимназију у Београду како би се упознали са системом средњешколског војног образовања у Републици Србији, те са искуствима и изазовима које има Војна гимназија у Београду, с обзиром на сличности концепта и модела средњешколског образовања Војне гимназије и Средње школе унутрашњих послова. 

       Делегацију Средње школе унутрашњих послова примио је начелник Војне гимназије потпуковник Благоје Ђачић са сарадницима и том приликом представио систем средњошколског војног образовања Републике Србије и организацију и дјелатност Војне гимназије.
 
           У спортском центру Војне гимназије презентовани су капацитети за реализацију наставе из физичке културе. Наставници и ученици приказали су огледни час спортских игара и атлетике. Након тога, гости су обишли ваздушну стрељану Средње стручне војне школе „1300 каплара“. Госте је поздравио начелник школе капетан бојног брода Срђан Миљковић са сарадницима и упознао их са активностима и радом секције стрељаштва. Делегацији Средње школе унутрашњих послова представљени су и капацитети интернатског смјештаја ученика, библиотеке и читаонице у згради интерната Војне гимназије.

      Начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић са сарадницима поздравио је делегацију Средње школе унутрашњих послова и позвао их да у наредном периоду посјете и Војну академију.

        Припадници Средње школе унутрашњих послова су исказали задовољство презентованим садржајем и капацитетима Војне гимназије, те изразили задовољство што имају прилику да посјете Војну гимназију, школу са полувијековном традицијом, и да се упознају са искуствима, радом и капацитетима ове војне средњошколске образовно-васпитне установе.

       Сама посјета је уродила плодом – већ су се појавиле идеје да се наставни, образовни и васпитни процес у Средњој школи унутрашњих послова измијени, допуни и унаприједи кроз искуства и методе рада које смо видјели током посјете Војној гимназији.