Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Успјешно изведена вјежба спасавања са жичаре

| Бањалука | Сриједа, 06. децембар 2023.

На локацији шестосједа "Огорјелице један" на Јахорини данас је успјешно изведена вјежба спасавања са жичаре чији је циљ практична провјера плана евакуације и спасавања, те правовременог, брзог и безбједног одговора на ванредне догађаје и ситуације.
        Вјежбу је организовао "Олимпијски центар Јахорина", а у њој су учествовали припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске( Полицијска управа Источно Сарајево, Жандармерија, Специјална антитерористичка јединица са хеликоптером), те тим Олимпијског центра.
У вјежби су учествовали и припадници Горске служба спасавања "Јахорина", Републичке управе Цивилне заштите, Црвеног крста Републике Српске, Територијалне ватрогасне јединице града Источно Сарајево, Бригада Пале, Болнице "Србија" Источно Сарајево, те здравствени радници Дома здравља Пале.
             Начелник Сектора полиције Полицијске управе Источно Сарајево Милан Чворо рекао је да је МУП Републике Српске са својим основним организационим јединицама Полицијске управе, Жандармерије и Специјалном антитерористичком јединицом на тактичко-показној вјежби показао спремност и способност рада у најтежим условима. Он  је истакао да сви субјекти безбједности заштите на планини морају заједно приступити непредвидивим ситуацијама како би скијалиште Олимпијског центра било најбезбједније као што је било и у претходном периоду.
"МУП Српске ће предузети све неопходне мјере и радње како би предстојећа зимска сезона протекла без проблема, инцидената и како би се сви на планини осјећали безбједно", поручио је начелник Чворо.
Показна вјежба извршена је као тест с обзиром на то да у петак, 8. децембра, званично почиње зимска туристичка сезона.