Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Под дејством алкохола учествовали у саобраћајним незгодама

| Бања Лука | Понедељак, 12. фебруар 2024.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, током викенда, лишили су слободе два лица која су управљајући путничким возилом под дејством алкохола учествовала у саобраћајним незгодама.
У Бањалуци, у улици Краља Петра I Карађорђевића, 09.02.2024. године око 01.00 час, полицијски службеници су лишили слободе лице Д.Ш. из Бањалуке, јер је учествовало у саобраћајној незгоди, а извршеним испитивањем на присуство алкохола код наведеног лица, утврђено је присуство од  2,10 г/кг алкохола у организму.
Полицијски службеници Полицијске станице Прњавор, 10.02.2024. године око 03,15 часова, у улици Др. Славка Шушка, лишили су слободе лице Д.М. из Прњавора, јер је учествовало у саобраћајној незгоди (слијетање возила са коловоза), а извршеним испитивањем на присуство алкохола код наведеног лица, утврђено је присуство од 1,66 г/кг алкохола у организму.
Полицијска управа Бањалука апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, а посебно на возаче моторних возила да не управљају возилом под дејством алкохола, јер је вожња под утицајем алкохола опасна, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.