Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током викенда шест лица прекршајно санкционисано због злоупотребе опојне дроге

| Бања Лука | Понедељак, 12. фебруар 2024.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, током викенда, предузимајући мјере и радње у циљу спречавања злоупотребе опојних дрога, лишили су слободе шест лица.
Полицијски службеници Полицијске станице Челинац, 09.02.2024. године око 00,05 часова лишили су слободе Д.П. из Челинца, због почињеног прекршаја из члана 4. Закона о производњи и промету опојних дрога. Код наведеног лица пронађена је и одузета импровизована цигарета тзв. џоинт у којој се налазила одређена количина зелено – смеђе биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуану“.
У Бањалуци, 09.02.2024. године, полицијски службеници су лишили слободе лица С.П. из Бањалуке и Н.Ч. из Бањалуке, због почињених прекршаја из члана 220. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ. Наведена лица су приликом контроле путничких возила којима су управљала, одбила да се подвргну испитивању на присуство опојних дрога у организму.
Приликом контроле путничког возила марке „Peugeot“, 10.02.2024. године у  мјесту Драгочај, лице Н.К. из Бањалуке, које је управљало возилом подвргнуто је испитивању на присуство опојних дрога, којом приликом је утврђено присуство опојне дроге „ТХЦ -10“ у организму. Код наведеног лица, пронађена је и одузета пвц врећица у којој се налазила одређена количина зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуану“. Лице Н.К. је лишено слободе, због почињених прекршаја из члана 173. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и члана 4. Закона о производњи и промету опојних дрога.
У Бањалуци, 11.02.2024. године, полицијски службеници су лишили слободе лица И.Г. из Републике Словеније и лице М.Р. из Бањалуке, због почињених прекршаја из члана 4. Закона о производњи и промету опојних дрога. Код лица И.Г. пронађена је и одузета пвц врећица у којој се налазила одређена количина зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуану“ укупне бруто масе 0,68 грама, а код лица М.Р. пронађена је и одузета пвц фолија у којој се налазила одређена количина зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуану“.
Наведеним лицима уручени су прекршајни налози због почињених прекршаја, а о свему наведеном обавијештен је надлежни суд.