Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пронађена и одузета већа количина опојне дроге у Добоју

| Добој | Петак, 23. фебруар 2024.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој, 22.02.2024. године, лишили су слободе лице иницијала А.З. из Добоја, због постојања основа сумње да је извршило кривична дјела „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и „Омогућавање уживања опојних дрога“.

Исти дан на основу Наредбе Основног суда у Добоју извршен је претрес лица иницијала А.З., као и објеката које користи наведено лице, приликом чега је пронађено и одузето: зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуана“ укупне тежине 18,7 грама, седам врећица са садржајем бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „спид“ укупне тежине 314,3 грама, двије металне дробилице, дигитална вага за прецизно мјерење, једна чаша у којој се налазила биљка која асоцира на „индијску конопљу“, већи износ новца и други предмети који су намијењени за паковање и конзумирање опојне дроге.

Такође, приликом вршења претреса затечено је лице иницијала А.И. из Добоја код кога је пронађена и одузета једна врећица са садржајем бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „спид“ укупне тежине 5,4 грама и исто је санкционисано у складу са чланом 4. Закона о производњи и промету опојних дрога Републике Српске.

Након завршење криминалистиче обраде лице иницијала А.З. ће уз извјештај о извршеним кривичним дјелима бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој.