Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У наставку реализације оперативне акције „Спартакус“ поднешен Извјештај против још два лица

| Бања Лука | Уторак, 02. април 2024.

Управа за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српскеу наставку реализације оперативне акције „Спартакус“ поднијела је Тужилаштву БиХ Извјештај о извршеним кривичним дјелима против лица М.С. и В.Ш, оба из Бањалуке, због основа сумње да су извршила кривична дјела „Помоћ починиоцу послије учињеног кривичног дјела“, „Фалсификовање или уништавање службене исправе“ и кривично дјело „Примање мита“.
За наведена лица постоји основ сумње да су у периоду од  фебруара 2020. године до 30.12.2021. године, изршила наведена кривична дјела вршећи службену дужност у једној Јавној здравственој установи у Бања Луци.
Подсјећамо у акцији „Спартакус“, која је реализована почетком фебруара ове године, полицијски служнбеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а лишили су слободе лица Д.С. из Бањалуке, Б.Ђ. из Зворника и С.П. из Пала.
Током реализације наведене акције на подручју Бањалуке, Источног Сарајева и Зворника извршено је више претреса стамбених објеката, превозних средстава и лица лишених слободе.
 Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске тада је Тужилаштву БиХ поднијела Извјештај против укупно десет лица због извршених кривичних дјела „Организовани криминал“ из чл. 250. КЗ БиХ у вези са кривичним дјелима „Неовлаштени промет опојних дрога“ из чл. 195. став 2. КЗ БиХ, „Прање новца“ из чл. 209. КЗ БиХ, „Фалсификовање исправе“ из чл. 347. став 1. КЗ РС, „Помоћ извршиоцу послије извршеног кривичног дјела“ из чл. 232. став 2. КЗ БиХ и кривичним дјелом „Давање дара или других облика користи“ из чл. 218. став 1. КЗ БиХ.