Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Успјешна и добра сарадња полиције и школских установа на подручју Фоче

| Фоча | Уторак, 21. мај 2024.

Руководни радници Полицијске управе Фоча су 20.05.2024.године у сали за састанке наведене Управе одржали састанак са директорима основних и средњих школа са подручја општине Фоча.

Састанак је одржан на иницијативу руководних радника Полицијске управе Фоча, а тема састанка била  је прослава матурских забава.

 На састанку су договорене заједничке активности полицијских службеника и образованих установа, у  циљу безбједних активности ученика завршних разреда средњих и основних школа који ће у наредном периоду дефиловати кроз град и организовати матурске забаве. Полицијски службеници ће вршити физичко обезбјеђење дефилеа матураната, а такође ће појачати све активности кроз патролне дјелатности и контроле саобраћаја.

        На састанку су присутни директори школа изразили захвалност  на досадашњем раду и сарадњи  између наше Управе и њихових институција, а која се односи на безбједности њихових ђака  и просветних радника и свих других предузетих активности током школске године
, а нарочито за обезбјеђење присуства школског полицајца у школама чије је присуство допринијело очувању безбједности у школи.

      Полицијска управа Фоча апелује на матуранте, наставно особље и родитеље да сви предузму потребне мјере да у наредном периоду не долази до нарушавања јавног реда и мира, нарушавања здравственог стања или дешавања саобраћајних незгода као посљедице прекомјерног конзумирања алкохола.