Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Појачана контрола учесника у саобраћају на подручју ПУ Добој

| Добој | Сриједа, 12. јун 2024.

Полицијска управе Добој организоваће акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на санкционисање недозвољене брзине кретања моторних возила и управљања возилом под дејством алкохола у периоду од 13. до 16./17.06.2024. године, са циљем унапређења стања безбједности саобраћаја и смањења броја и посљедица саобраћајних незгода.

На подручју Полицијске управе Добој у периоду од 01.01. до 11.06.2024. године евидентирана је укупно 351 саобраћајна незгода, а у 83 случаја узрок је била неприлагођена и непрописна брзина кретања моторних возила, док је у 75 саобраћајних незгода узрок била вожња под утицајем алкохола.
          На подручју Полицијске управе Добој у наведеном периоду евидентирано је шест саобраћајних незгода у којима је смртно страдало седам лица, а у истом периоду 2023. године пет саобраћајних незгода у којима је смртно страдало пет лица (повећање за 40 %). У наведеном периоду евидентиране су 32 саобраћајне незгоде у којима су теже повријеђена 34 лица, а у истом периоду претходне године 28 саобраћајних незгода у којима су теже повријеђена 32 лица (повећање за 6,25 %). Евидентирано је 111 саобраћајних незгода у којима је лакше повријеђено 176 лица, а у упоредном периоду 105 саобраћајних незода у којима су лакше повријеђена 174 лица (повећање за 1,15 %).
            Полицијска управа Добој апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе који се односе на брзину кретања возила, те да не учествују у саобраћају под дејством алкохола и на тај начин допринесу побољшању безбједности саобраћаја.