Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Успјешно реализована вјежба

| Бања Лука | Петак, 14. јун 2024.

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске су данас на ријеци Дрини, код Андрићграда у Вишеграду  успјешно реализовали показно-тактичку вјежбу "Терористички напад на штићену личност" којој су присуствовали министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић.

Показну вјежбу  је организовао Центар за обуку, а у реализацији  исте су учествовали  полицијски службеници Управе за обезбјеђење личности и објеката, припадници Специјалне анититерористичке јединице са Хеликоптерском јединицом и Ронилачким тимом, припадници Полицијске управе Фоча (Јединица Жандармерије Фоча, полицијске станице Фоча и Вишеград), те представници локалне заједнице Вишеград, туристички брод „Андрић града“, Служба хитне помоћи, Ватрогасна јединица и Одјељење цивилне заштите Вишеград.
 

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран је изјавио  да је данашња показно-тактичка вјежба  у Вишеграду успјешно реализована,  те је навео да грађани могу бити сигурни у то да МУП и Полиција Српске имају способност, жељу и знање да буду гарант безбједности Републике, живота грађана, укупне безбједности и имовине, те да штите уставни поредак.


           Од када је формиран Центар за обуку у Залужанима, каже  министар Каран, МУП Српске ствара услове да и на овакав начин могу оспособљавати кадар, јер је ово дио напредне обуке полицијских службеника.

           "Настављамо са обукама, оне су један од стратешких приоритета. Они су оспособљени и опремљени да могу дјеловати у ваздуху и води и на копну. Ове године смо кроз Центар за обуку реализовали 21 специфичну обуку", рекао је министар Каран.

           Вјежби су присуствовали и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, режисер Емир Кустурица и бројне личности из политичког и друштвеног живота.