Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијски службеници МУП-а Српске на обезбјеђењу „EXIT“ фестивала у Новом Саду

| Бања Лука | Сриједа, 10. јул 2024.

Шест полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске од данас ће у међусобној помоћи приликом обављања полицијских дужности бити ангажовано са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Србије на обезбјеђењу музичког фестивала „EXIT“ у Новом Саду.

Полицијски службеници боравиће у Републици Србији за вријеме трајања „EXIT“ фестивала и њихова улога биће олакшавање сарадње с посјетиоцима из Републике Српске, што би требало да има превентивни ефекат на стање безбједности на подручју Новог Сада и безбједност посјетилаца фестивала уопште. 

Наведена активност реализује се ускладу са Меморандумом о сарадњи између Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Министарства унутрашњих послова Републике Србије који је потписан 18. јуна ове године.

Планирано је да се сличне активности реализују у више градова у Републици Српској и Републици Србији као што су Београд, Нови Сад, Златибор, Бања Лука, Фоча, Требиње током љетне и зимске туристичке сезоне.