Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Pojačana kontrola saobraćaja na putevima u nadležnosti PU Istočno Sarajevo

| Istočno Sarajevo | Četvrtak, 13. jun 2024.

Policijska uprava Istočno Sarajevo u perodu od 13.-16./17.06.2024. godine sprovodi akciju „Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola“, sa ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja na putevima koji su u nadležnosti ove Uprave.

Akcija se sprovodi u cilju sprečavanja saobraćajnih nezgoda čije je uzrok upravo nedozvoljena brzina kretanja i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

Na području PU Istočno Sarajevo evidentirano je smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, a od početka godine evidentirane su 244 saobraćajne nezgode. Zabilježeno je povećanje broja nezgoda sa stradalim licima za 15,7 %, poginula su tri lica u navedenom periodu.

Tokom akcije, pojačana kontrola brzine kretanja vozila vršiće se uz pomoć savremenih radarskih sistema kao i vozila sa ugrađenim sistemom za mjerenje brzine kretanja tzv. „presretača“, a prisustvo alkohola u organizmu vršiće se uz pomoć uređaja za utvrđivanje prisustva alkohola u organizmu. 

Apelujemo na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih učesnika podigli na viši nivo.

Posebno naglašavamo da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima, poštuju propise koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te ne konzumiraju alkohol prije i za vrijeme upravljanja motornim vozilom.