Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Uspješno realizovana vježba

| Banja Luka | Petak, 14. jun 2024.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su danas na rijeci Drini, kod Andrićgrada u Višegradu  uspješno realizovali pokazno-taktičku vježbu "Teroristički napad na štićenu ličnost" kojoj su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević.

Pokaznu vježbu  je organizovao Centar za obuku, a u realizaciji  iste su učestvovali  policijski službenici Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata, pripadnici Specijalne anititerorističke jedinice sa Helikopterskom jedinicom i Ronilačkim timom, pripadnici Policijske uprave Foča (Jedinica Žandarmerije Foča, policijske stanice Foča i Višegrad), te predstavnici lokalne zajednice Višegrad, turistički brod „Andrić grada“, Služba hitne pomoći, Vatrogasna jedinica i Odjeljenje civilne zaštite Višegrad.
 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan je izjavio  da je današnja pokazno-taktička vježba  u Višegradu uspješno realizovana,  te je naveo da građani mogu biti sigurni u to da MUP i Policija Srpske imaju sposobnost, želju i znanje da budu garant bezbjednosti Republike, života građana, ukupne bezbjednosti i imovine, te da štite ustavni poredak.


           Od kada je formiran Centar za obuku u Zalužanima, kaže  ministar Karan, MUP Srpske stvara uslove da i na ovakav način mogu osposobljavati kadar, jer je ovo dio napredne obuke policijskih službenika.

           "Nastavljamo sa obukama, one su jedan od strateških prioriteta. Oni su osposobljeni i opremljeni da mogu djelovati u vazduhu i vodi i na kopnu. Ove godine smo kroz Centar za obuku realizovali 21 specifičnu obuku", rekao je ministar Karan.

           Vježbi su prisustvovali i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, režiser Emir Kusturica i brojne ličnosti iz političkog i društvenog života.